Home
     
 

Dr. Phil – Biografie

Feelgood music, dit is Dr. Phil in het kort.

Dr. Phil is een jonge band die uit vier doorgewinterde muzikanten bestaat. Ronald (drums) en Marco (gitaar) hebben een tijdje samen in de band Aislinn gespeeld en een CD opgenomen. Toen Aislinn uit elkaar viel, besloten de twee gasten om samen verder te gaan.
Benno (basgitaar) sluit zich aan en verrijkt de Dr.Phil-sound met zijn virtuoos en pompend basspel, hij is van alle markten thuis: van jazz en funk tot hardrock.
Het duurt een paar maanden en vrijveel audities voordat Dr.Phil dé lekkere strot vinden, die precies bij hen past: Monica heeft enthousiasme, karakter en een mooie, warme stem. Helaas moest Dr. Phil alsnog op zoek naar een andere bassist en in de persoon van Egbert werd deze al snel gevonden. Egbert heeft zijn eigen stijl en is vooral een liefhebber van een groovend fundament. Iets wat volledig past binnen de stijl van Dr. Phil.

Deze vier muzikanten hebben heel verschillende muzikale achtergronden en voorkeuren:

Monica komt uit de soul & blues wereld; Egbert uit de blues en rock wereld waarbij hij met de coverband Vandattum vele hoogtepunten heeft bereikt; Ronald zijn drumspel is vet en stevig, maar ook geraffineerd en fusion-achtig; Marco is een metalhead die ook van sitar en Indiase muziek houdt.

Dr.Phil spelen bekende en minder bekende covers van o.a. Living Colour, Red Hot Chili Peppers, Fishbone, Sjako, Mr. Big, Rush. Alle nummers krijgen uiteraard een vleugje Dr.Phil-sound daarbij.
Onze muziek klinkt als high-energy power rock – daar krijg je een kick van.

Feel good met Dr. Phil.Bandleden:
Monica Boelen            zang
Marco Spinello           gitaar
Egbert Reulen             basgitaar
Ronald Filius              drums en background vocals